Martin Logan ElectroMotion-ESL X

"Man blir verkligen förbluffad över det stora, klara och nästan viktlösa sättet de här slanka högtalarna breder ut ljudet i rummet. Breder ut förresten, stereoljudet slås upp på vid gavel! Även med enklare elektronik är det här en härligt färgstark och spelglad högtalare som är lätt att älska och som ger en ny ingång till musiken där man verkligen dras in i inspelningsrummet. Särskilt med akustiskt inspelad musik. Rekommenderad lyssning!"
Hifi&Musik 10/2016

+ Stort och rent ljud
+ Med rejält tryck
+ Små och smidiga
- Vill ha bra signal
= Smidigare elektrostatljud än så här, av riktigt hög kvalitet, är svårt att få

Hifi&Musik 10/2016

Alla som hört en elektrostathögtalare från amerikanska Martin Logan vet hur underbart högdetaljerad och transparent ljudbilden är. Förr om åren (vi pratar om tiden innan millenieskiftet) kunde man klaga på den dynamiska kapaciteten, men inte idag. Numer är det snarare tvärtom!

ElectroMotion-ESL X är storebror till den mycket omtyckta ElectroMotion-ESL, som är insteget till elektrostatvärlden. Med "X"-modellen har Martin Logan skapat en större panen. Ej i bredd utan i höjdled, vilket är bra lämpat ifall högtalarna placeras i större rum. Panelen får mer energi och kan därmed fördelaktigt spela djupare i frekvensområdet, vilket gör övergången mellan panel->bas mindre hörbar. Faktum är att panelen i ElectroMotion-ESL X spelar hela 100 Hz djupare än i lillebror. Delningsbrytpunkten sker vid 400 Hz.
Man har även försett baskabinettet med dubbla 8" element, där ena spelar framåt och det andra spelar bakåt. Tillsammans spelar de inte direkt djupare i omfång än lillebror, men de har en helt annan kropp och attack, och kan givetvis spela avsevärt starkare, vilket gör den här högtalaren än mer lämpad för högupplöst surroundljud i en krävande hemmabio-setup.
Martin Logan har också försett högtalaren med finare kontakter och en bi-wire/bi-amp terminal.

Allt som allt är detta en mycket komplett - och extremt prisvärd - högtalare. Men det är vi ju vid det här laget liksom vana vid när vi talar om världens kunnigaste och största tillverkare av förstklassiga elektrostat-högtalare!<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 150.3 (H) x 23.8 (B) x 52.6 (D) cm
Vikt: 23.6 kg/styck
Garantitid: 2 års garanti. 5 år vid registrering hos Martin Logan

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Mattlackad svart:
Pianolackad svart:

Välj utförande:

Pris: 53990:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 2415:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från Martin Logan

Martin Logan ElectroMotion-ESL

"Drömhögtalaren du har råd med. Öronbedövande jubel. Det

Pris: 29990:-
Läs mer...

Martin Logan ML-65i

• Rektangulärt formad installationshögtalare för vägg


Pris: 2790:-
Läs mer...

Martin Logan Motion Vision X

Motion Vision X från amerikanska Martin Logan skiljer sig en

Pris: 19990:-
Läs mer...

Martin Logan EFX

• Elektrostat-högtalare
• XStat™-panelen med inspiratio

Pris: 36990:-
Läs mer...