Historia

Hösten 1985 startades HiFi-Punkten i Trollhättan på adressen Garvaregatan 18 av Peter Johansson och Lennart Niklasson. Redan från start hade man Martin Niklasson som hjälpreda. Affärsidén var då liksom nu att erbjuda bästa ljudet för pengarna. Då liksom nu är det stor skillnad på utrustningarnas prestanda, trots at det kan röra sig om samma pengar. 1988 hade man växt ur lokalerna och flyttade butiken till Drottninggatan 23. I och med de större lokalerna kunde sortimenet utökas och omsättningen ökade. Ett tag fanns bilstereo och skivor till försäljning i butiken, men en renodling av verksamheten skedde.

1989 kom också första numret av HiFi-Magazinet som var vår egna tidning med allmängiltiga råd om hur man får till bra ljud. Det kom att bli 4 nummer av denna tidning som gavs ut årligen och sista numret kom 1992. Mycket av det som står i dessa är fortfarande faktiskt aktuellt. Samma år -89 arrangerade vi också vår första HiFi-Mässa. Vi har därefter haft totalt 5 mässor varav 2 i Skövde. Dessa hade även seminarier om ljudåtergivning.

1991 slogs portarna upp till HiFi-Punkten i Skövde på S:ta Helenagatan 5 med Martin Niklasson som butiksansvarig och delägare. Vid starten var det enda helt säkra om stadens stereointresse att tre av kommunens radiobutiker hade gått omkull året innan! - En utmaning! Ett tag efter öppnandet hamnade Sverige i kris. Dessa "bistra" tider fostrade företaget. Vi var tvungna att kämpa hårdare, ha låga omkostnader, extraordinär kundservice och vara riktigt duktiga på HiFi. 1994 delades de båda butikerna upp med Martin som ägare i Skövde och Lennart & Peter i Trollhättan. 1995 flyttades Trollhättebutiken till lokaler på Storgatan 39.

Sommaren 1996 startades vår Referenskundsverksamhet i Skövde upp. Vi har i stort sett haft månatliga möten och ofta haft någon leverantör på besök. Vi har därmed fått möjligheten att testa nya produkter i vår miljö, och sett/hört saker utöver det vanliga sortimentet. Det som fungerat bra har sedan i stort sett tagits upp i sortimentet. Vi har också gjort många egna tester som har varit mycket givande. Det mesta om vår Referenskundsverksamhet publiceras på hemsidan. De som är med har samma chans och dessutom kan man behålla och vidareutveckla sitt intresse. År 1997 började Internet att växa sig starkt. Martin insåg att detta var det perfekta mediet för Referenskunderna. Vem som helst skulle kunna vara med i hela landet (och även utanför om svenska behärskas). Hösten 1997 startade HiFi-Punktens hemsida upp, och är en av de mest välbesökta i nischen. Internet har nu blivit en viktig del av fösäljningen och står för runt 20 % av omsättningen.

I augusti år 2000 inleddes en ny era i HiFi-Punkten Skövdes historia. Vi flyttade in till nya fräscha lokaler. 200 kvm demonstrationsyta gav oss helt andra förutsättningar väl rustat inför 2000-talet. Åren därefter var "blomstrande"! April 2005 tackade Peter för sina snart 20 år i branschen och lämnade butiken i Trollhättan och därmed var det aktuellt med ägarförändring. Martin Niklasson köpte upp Trollhättebutiken och driver vidare båda. Under 2006 återupptog vi vårt mässarrangerande och arrangerar sedan dess både Ljud & Bildmässa i Skövde såsom i Trollhättan. Sommaren 2007 hade vår nya webbutik premiär. Få rabatt direkt på webben är relativt unikt! December 2008 startade vi Karlstadbutiken på samma adress som tidigare Stereo/Pause legat. 2 nya medarbetare och en fräsch butik i vårt gäng. - Grattis Värmland! Maj 2009 flyttade vi "ursprungsbutiken" i Trollhättan till stora lokaler. Totalt över 500 kvm. Fantastiska demomöjligheter visar sig snabbt bli en succé!!! 2010 ägde vår 13:e mässa rum i Skövde och vår 14:e i Trollhättan.2011 då Skövde-butiken firade 20 år hade vi en bejublad 15:e mässa på Hotel Billingehus.

Vi är tre duktiga butiker med lång erfarenhet i branschen och hälsar er välkomna till oss nu såsom i framtiden!

/ Martin Niklasson Ägare HiFi-Punkten Skövde AB

Affärsidé

Martin har alltid haft idén att ge HiFi åt folket! - När man ändå lägger pengar på en stereo, varför inte köpa den bästa för pengarna? Målet har alltid varit att hitta just de bästa apparaterna för vad de kostar. Därför försöker vi att ha stereo-delar i alla prisklasser. Läs mer...