Affärsidé

Martin har alltid haft idén att ge HiFi åt folket! - När man ändå lägger pengar på en stereo, varför inte köpa den bästa för pengarna? Målet har alltid varit att hitta just de bästa apparaterna för vad de kostar. Därför försöker vi att ha stereo-delar i alla prisklasser. Kraven är att varje vara uppfyller följande huvudkrav: > Bra ljud! > Hållbarhet! > Prisvärdhet! > Uppgraderingsmöjligheter!

Det finns dock en nedre gräns för att uppfylla dessa krav, och vi kan idag erbjuda musikanläggningar bestående av lösdelar från ca 4.500:- och uppåt. Under denna kostnad anser vi att det bara är leksaker, som inte uppfyller något av ovanstående krav!

Det finns allt för många stormarknader och radio-affärer, där man inte kan lyssna på stereon man köper, och som inte besitter större kunskap än att "den här varan har vi störst mariginal på, därför säljer vi den!" De anställda får varor "tillsända sig", och har som uppgift att sälja dessa. Deras rekommendationer är därmed oftast inte att lita på. HiFi-Punkten väljer däremot efter sina erfarenheter och kunskaper noggrant ut vad man vill sälja, och därför riskerar kunden inga dåliga köp.> Eller som vi brukar säga: - För att hitta bra apparater på stormarknaden (för det finns enstaka), måste du vara expert, men om du är expert så vill du inte handla i en sådan butik!

Hos HiFi-Punkten behövs inga förkunskaper, eftersom alla vi som jobbar här har HiFi som största intresse, och följer marknaden och dess produkter som "hökar". Mycket av stereo-försäljandet handlar inte längre om musikåtergivning, utan om priser och finesser! - Vad ska man ha en stereo till om man inte ska lyssna på den! Musiken har blivit en biprodukt! - Någonting som vi i allra högsta grad vill ändra på! Många ser inte vad man får för pengarna. 4.995:- är billigt, 15.000:- är dyrt. 15.000:-, är visserligen mer pengar, men det man får för dessa pengar kan vara ett fynd, medan det för 4.995:- är rena skräpet. - Vad är det då som är billigt?

För att sprida kunskapen om HiFi har HiFi-Punkten bl a arrangerat 5 st HiFi-mässor och 4 st egna allmänbildande tidningar om HiFi. Martin var en period t o m runt i skolor och föreläste om ljudåtergivningens grunder och förutsättningar! Vår verksamhet med Referens-Kunder har blivit mycket uppskaffat. Man får som Referens-Kund en chans att ytterligare fördjupa sig i ämnet HiFi. Om du är det minsta ljudintresserad, bör du anmäla dig via denna hemsida. - Det hela är gratis! Vidare tar vi hand om våra kunder även efter köpet. Till skillnad från många andra som bara bryr sig för stunden, vill vi ha ett "livslångt förhållande" med dig som kund, och handlar alltid därefter!

/ Martin Niklasson Ägare HiFi-Punkten Skövde AB

Historia

Hösten 1985 startades HiFi-Punkten i Trollhättan på adressen Garvaregatan 18 av Peter Johansson och Lennart Niklasson. Redan från start hade man Martin Niklasson som hjälpreda. Läs mer...